• 728×90 irofilaxtou

  728×90 irofilaxtou
 • Τι είναι τα Ταρώ και όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ιστορία τους

  Οι ιδιαίτερες αυτές κάρτες με τα ακατανόητα για πολλούς σύμβολα κουβαλούν γνώση, αφού μπορούν να προβλέψουν το μέλλον αλλά και να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα τον βαθύτερο εαυτό μας. Τα σύμβολα που χρησιμοποιούν τα Ταρώ είναι η γλώσσα του υποσυνείδητου και να κάποιος την κατανοήσει θα φτάσει σε αθέατες πλευρές της ψυχής του.

  Τα Ταρώ και η ιστορία τους
  Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή προέλευσή τους, αφού η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων, ωστόσο είναι αρκετές και μάλιστα ενδιαφέρουσες οι θεωρίες για το πώς προέκυψε η ονομασία τους. Στις περισσότερες ξένες γλώσσες ονομάζονται Tarot, ενώ στα Ιταλικά Tarocco. Σύμφωνα με μια θεωρία, το όνομά τους έχει τις ρίζες του στα βυζαντινά χρόνια. Όσοι συμβουλεύονταν τα συγκεκριμένα χαρτιά έλεγαν ότι «τα ρωτούν». Οι Φράγκοι ακούγοντάς τους να λένε «Τα ρωτώ», θεώρησαν ότι αυτό ήταν το όνομα της τράπουλας και κάπως έτσι προέκυψε το γαλλικό Tarot, ενώ οι Βενετσιάνοι το προσάρμοσαν στη δική τους γλώσσα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ονομασία Tarocco, ενώ τα χαρτιά της τράπουλας αναφέρονται ως Tarocchi.
  Σύμφωνα με άλλες θεωρίες η ονομασία τους προέρχεται από το αιγυπτιακό ta-rosh, που σημαίνει «ο βασιλικός δρόμος», από τον αναγραμματισμό του ιταλικού «rota», αλλά και από τον νόμο της εβραϊκής Καμπάλα, την Τόρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θεωρία που λέει ότι τα Ταρώ ξεκίνησαν από την Κίνα, όπου εφευρέθηκε και η τυπογραφία. Από εκεί πέρασαν στην Ινδία και αργότερα στην Ευρώπη. Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι συνδέονται με την Ινδία, μιας και υπάρχει αντιστοιχία της εικοστής πρώτης κάρτας της Μεγάλης Αρκάνας, που λέγεται «ο Κόσμος», με την βουδιστική «μαντάλα».

  Οι τράπουλες Ταρώ
  Είναι σαφής ο διαχωρισμός ανάμεσα στην κοινή τράπουλα με την οποία παίζουμε χαρτιά και στις τράπουλες Ταρώ, οι οποίες και ονομάζονται Μικρή και Μεγάλη Αρκάνα. Η λέξη Αρκάνα προέρχεται από το λατινικό Arcanum που σημαίνει την εσωτερική γνώση, υποδηλώνοντας έτσι τη μαντική/μαγική ιδιότητα των συγκεκριμένων καρτών.
  Η Μεγάλη Αρκάνα έχει είκοσι δύο (22) κάρτες με ιερογλυφικές φιγούρες που λειτουργούν σαν αρχέτυπα, και η Μικρή (από αυτή προκύπτει και η κοινή τράπουλα) περιλαμβάνει πενήντα έξι (56) κάρτες που χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: η καθεμία έχει δέκα κάρτες, αριθμημένες από το ένα μέχρι το δέκα, και τέσσερις εικονογραφημένες που ονομάζονται Ρήγας, Ντάμα, Βαλές και Ιππότης. Οι κατηγορίες της Μικρής Αρκάνας είναι οι Κούπες, που παριστάνονται με ποτήρια, τα Μπαστούνια με ραβδιά, τα Σπαθιά με καμπύλα σπαθιά, και τα Δηνάρια ή Πεντάκτινα με στρογγυλά νομίσματα.
  Η Μεγάλη Αρκάνα συμβολίζει τον Μακρόκοσμο, το πνεύμα, την ψυχή και η Μικρή Αρκάνα τον Μικρόκοσμο, την ύλη, τον άνθρωπο. Το κάθε χαρτί, η κάθε κάρτα αποτελεί ένα μονοπάτι, μια ατραπό η οποία σχετίζεται με πανάρχαιες φιλοσοφικές έννοιες και αντιστοιχεί σε αριθμούς, αστρολογία, πλανήτες και ζώδια.

  Η μελέτη των Ταρώ
  Οι κάρτες Ταρώ αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον υλικό και τον πνευματικό κόσμο. Αυτός που θα ασχοληθεί με τη μελέτη τους θα είναι σε θέση να ανακαλύψει βαθύτερα νοήματα πέρα από το προφανές. Ο καθένας από εμάς μπορεί να ασχοληθεί μαζί τους και να τα μελετήσει, αλλά η πραγματική γνώση και η βαθιά ενασχόληση θα έρθει μόνο για τους πραγματικά προικισμένους, για εκείνους που έχουν ψυχικές ικανότητες που είναι ανοιχτοί να αντιληφθούν τη σοφία αυτής της πανάρχαιης τέχνης.


  loading...
  "

  Διαβάστε επίσης

  Ημερήσιες προβλέψεις 19/06/2019

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα!        ...

  Ημερήσιες προβλέψεις 18/06/2019

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα!        ...

  Ημερήσιες προβλέψεις 17/06/2019

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα!        ...

  Ημερήσιες προβλέψεις 16/06/2019

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα! Κριός Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος...

  Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 17/06/2019 έως 23/06/2019

  Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την εβδομάδα που ξεκινά, στις εβδομαδιαίες προβλέψεις του...

  Ημερήσιες προβλέψεις 15/06/2019

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα!        ...
 • 300×250 asouxan

  300×250 asouxan
 • riga

  riga
 • 300×250 rousa

  300×250 rousa
 • 300×250 ilia

  300×250 ilia
 • 728×210 komninou

  728×210 komninou
 • Social Media
  Copyrights Astra Kai Oneira 2019 - Web Design & Development by tcp.gr Project