• astrakaioneira_728x90px

  astrakaioneira_728x90px
 • Βρήκαμε το μυστικό της ευτυχίας! Τι κάνουν όσοι είναι ευτυχισμένοι κάθε πρωί;

  Αφού αφήσουμε το ξυπνητήρι να χτυπάει πολλές φορές, σηκωνόμαστε , τρέχουμε να ετοιμαστούμε,  χτυπάμε στο πόδι του κρεβατιού μας, ξεχνάμε το αποσμητικό και δεν παίρνουμε το τάπερ με το μεσημεριανό, γιατί δεν έχουμε χρόνο.

  Δεν μας προκαλεί έκπληξη λοιπόν που πολλοί άνθρωποι μισούν να σηκώνονται πριν τις 9.

  Όμως τα ευτυχισμένα άτομα πραγματικά απολαμβάνουν το πρωινό ξύπνημα. ‘Έχουν μια απλή καθημερινή ρουτίνα που ακολουθούν κάθε πρωί η οποία τους χαρίζει ευεξία και δίνει σκοπό στην ημέρα που ανατέλλει.

  Οι χαρούμενοι άνθρωποι τείνουν να έχουν αυτές τις πρωινές συνήθειες :

  Ξυπνούν  με μια αίσθηση ευγνωμοσύνης.

  Αυτό το αίσθημα συνδέεται με μια ευρύτερη ευτυχία. Αρχίζουν την ημέρα τους με αγάπη. Αυτό σημαίνει πως πραγματικά εκτιμούν την ζωή τους και όλες τις μικρές επιτυχίες τους. Κάθε πρωί που θα ξυπνήσουν, εκφράζουν στον σύντροφό τους πόσο πολύ νιώθουν ευτυχείς που τον έχουν. Επίσης, γράφουν στα γρήγορα στο ημερολόγιό τους, που το έχουν δίπλα στο κρεβάτι, γιατί νιώθουν ευγνώμονες.

  Αρχίζουν ξανά από την αρχή κάθε πρωί.

  Γνωρίζουν ότι  μια καινούρια μέρα ξεκινά.  Η χτεσινή μπορεί να μην ήταν μια καλή μέρα αλλά η σημερινή θα έχει επιτυχία.  Τα άτομα που δεν πτοούνται από μια κακή μέρα είναι ανθεκτικά πλάσματα. Η ανθεκτικότητα μαρτυρά την ύπαρξη σκοπού και ευτυχίας.

  Προσεύχονται και σκέφτονται θετικά.

  Οι περισσότεροι από τους ευτυχισμένους ανθρώπους είναι θρησκευόμενοι. Η προσευχή είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τον δημιουργό μας και το μέσο για να διατηρούμε την ηρεμία μας και την αυτοσυγκέντρωσή μας.

  Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι παροτρύνουν θετικά τον εαυτό τους κάθε πρωί. Ο Steve Jobes, κάθε πρωί κοιταζόταν στον καθρέφτη και ρωτούσε τον εαυτό του ‘Εάν σήμερα ήταν η τελευταία σου ημέρα, τι θα ήθελες να κάνεις;’ και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ρωτούσε ‘ Τι καλό θα κάνω σήμερα;’

  Διαβάζουν

  Κάποιοι ευτυχισμένοι άνθρωποι διαβάζουν την Αγία Γραφή ή άλλοι διαβάζουν ιστορίες που τους εμπνέουν ώστε να αρχίσουν την ημέρα τους καλά. Όπως και να έχει όμως, ακολουθούν μια καθημερινή ιεροτελεστία διαβάζοντας πράγματα που τους βοηθούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Να γίνουν καλύτεροι και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και την αυτογνωσία τους. Το διάβασμα δίνει ένα θετικό ξεκίνημα και νέες ιδέες που θα καθοδηγήσουν την ημέρα.

  Απλοποιούν τα πράγματα ώστε να τους φτάνει ο χρόνος.

  Οι πολύπλοκες πρωινές ρουτίνες είναι δύσκολο να ακολουθηθούν για πολύ καιρό και σίγουρα θα αποτύχουν. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι φροντίζουν να απλοποιούν τα πρωινά τους. Παράδειγμα, έχουν έτοιμη την καφετιέρα από το βράδυ, έχουν έτοιμο το μεσημεριανό κολατσιό τους ή την τσάντα. Έτσι αποφεύγουν να κάνουν πολλά ταυτοχρόνως το πρωί, που θα τους προκαλούσε άγχος και ανησυχία και θα έκλεβε την ηρεμία τους  τις πρώτες ώρες που σηκώνονται  από το κρεβάτι.

  Ασκούνται.

  Η άσκηση ανεβάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο που δρουν εναντίον του στρες και της κατάθλιψης. Η πρωινή άσκηση είναι μια από τις προτεραιότητες των χαρούμενων ανθρώπων που γυμνάζονται το πρωί πρωί  και έτσι δεν ανησυχούν αν θα βρουν χρόνο για γυμναστική αργότερα μέσα στην ημέρα. Αναγνωρίζουν ότι η δύναμη της θέλησης είναι μεγαλύτερη το πρωί.

  Η πρωινή άσκηση τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και δίνει περισσότερη ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Health Psychology, ανακάλυψε πως η άσκηση κάνει τον άνθρωπο να βλέπει  θετικά  το σώμα του ακόμη και αν δεν χάνει βάρος ή καλυτερεύει η φιγούρα του.

  Παίρνουν τον καθαρό αέρα τους.

  Οι πρωινοί περίπατοι είναι ωφέλιμοι για όλα τα πλάσματα. Το περπάτημα έχει αποδειχτεί πως  ερεθίζει την δημιουργικότητα στον εγκέφαλο, πράγμα καθόλου άσχημο για να αρχίσει κανείς την ημέρα του.

  Εάν υπάρχει σκύλος, μια πρωινή βόλτα μαζί του για ένα ή δυο χιλιόμετρα, είναι η καλύτερη άσκηση και για τους δυο. Βγάζοντας το πρωί τον σκύλο, αναπνέουμε φρέσκο αέρα ο οποίος μας δίνει ζωντάνια.

  Απολαμβάνουν την ομορφιά γύρω τους και εξασκούνται να ζουν το παρόν.

  Είτε κάνουν την πρωινή βόλτα τους ή κάθονται στην  αγαπημένη τους καρέκλα δίπλα στο παράθυρο, βρίσκουν τον χρόνο να εκτιμήσουν το περιβάλλον τους. Αυτό είναι αναζωογονητικό και τους κάνει να έχουν ενθουσιασμό για την ημέρα τους. Ζώντας την στιγμή  και το παρόν συνειδητοποιούν τι πραγματικά σημαίνει αυτή η στιγμή, βλέποντας καθαρά πόσο σημαντικό είναι το ‘τώρα’ στην ζωή τους.

  Πόσες από αυτές τις συνήθειες έχετε υιοθετήσει για το πρωινό σας ξύπνημα; Θα θέλατε να προσθέσετε και κάτι άλλο στην λίστα;


  loading...
  "

  Διαβάστε επίσης

  Ημερήσιες προβλέψεις 20/06/2019

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα!        ...

  Ημερήσιες προβλέψεις 19/06/2019

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα!        ...

  Ημερήσιες προβλέψεις 18/06/2019

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα!        ...

  Ημερήσιες προβλέψεις 17/06/2019

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα!        ...

  Ημερήσιες προβλέψεις 16/06/2019

  Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας από την ομάδα του Άστρα και Όνειρα! Κριός Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος...

  Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 17/06/2019 έως 23/06/2019

  Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την εβδομάδα που ξεκινά, στις εβδομαδιαίες προβλέψεις του...
 • 300×250 vrettou

  300×250 vrettou
 • 300×250 aristea

  300×250 aristea
 • 300×250 riga

  300×250 riga
 • 300×250 voudouri

  300×250 voudouri
 • astrakaioneira_728x210px_1

  astrakaioneira_728x210px_1
 • Social Media
  Copyrights Astra Kai Oneira 2019 - Web Design & Development by tcp.gr Project